Evelien op Weg

Evelien op Weg

Menu

Evelien Buynsters

Reizende gevoelsfotograaf

Mijn verhaal gaat over kiezen voor het leven. In haar volledigheid omarm ik het leven met alles wat ze mij brengt. Ik ontdekte doordat ik ‘moeten’ ging vervangen door ‘willen’, ze liever werd voor mij. Er ontstond minder druk en ik hoefde me niet constant meer in gekke bochten te wringen. Op momenten dat ik het niet weet, sta ik stil en haal ik adem. En zet ik de stap die op dat moment in mij op komt.

Voor mij is het leven niet bedoeld om snel een doel te behalen met grote stappen. Mijn geluk zit in stapjes zetten die op dat moment bij mij passen. Vertraging, rust en ruimte. Wandelend bewonder ik de wereld. De ene voet na de ander loop ik in de richting van de toekomst. Ik heb mijn drang om alles perfect te willen doen en te controleren achtergelaten. Losgelaten.

Op mijn weg ontmoet ik mensen. De meeste fotografeer ik. Elke foto staat voor een herinnering aan het moment waarop ik met de ander was. Vaak heb ik gewandeld, maar soms dronken we ook alleen thee. Veel vaker nog een combinatie van die twee. De foto is een herinnering aan wat we in de ontmoeting hebben ontdekt, geleerd, losgelaten of wat voor het eerst is gezien.

Ik weet niet waar mijn weg mij heen gaat leiden. En ik hoef het niet te weten. Come what may. Ik probeer niet langer te begrijpen waarom de golven mij omver proberen te duwen, maar duik, speel, geniet en surf op de golven van mijn leven.

 

“ Ik heb Evelien ervaren als een bezield mens op een nuchtere manier. Ze leeft haar waarheid, zonder door de wolken te zweven. Ze maakte heel gemakkelijk en ontspannen contact met mij, waardoor ik mij direct op mijn gemak voel. ”
Marcella van der Wilt
Marcella van der Wilt
www.marcellavanderwilt.nl
“ Vanaf het moment dat we elkaar zagen voelde ik me vertrouwd bij je. Je hebt een rust en acceptatie over je, een ik-deal-met-hoe-het-is-en-zie-wel-waar-en-wat-het-me-brengt-houding en een open en nieuwsgierige blik die mij heel erg hebben geïnspireerd. ”
Marloes van der Velde
Marloes van der Velde