fbpx

Evelien op Weg

Evelien op Weg

Menu

Rondje Nederland

Ik ga dit jaar 1650 kilometer wandelen door Nederland. Eigenlijk rondom Nederland. Ik volg het Pieterpad (van Pieterburen naar Maastricht), het Grenslandpad (van Maastricht naar Sluis) en het Kustpad (van Sluis naar Bad Nieuweschans). Dit ga ik doen in 3 periodes van ongeveer een maand. Begin april start ik met het Pieterpad, eind juni met het Grenslandpad en begin september met het Kustpad. Ik verwacht half oktober aan te komen in Bad Nieuweschans. Mits ik niet bedenk om nog een “stukje” door te wandelen.

Evelien Buynsters - Wandelend fotograaf

Waarom ga ik wandelen?

Deze wandeling ga ik maken omdat ik wandelen leuk vind. Met name lange afstanden. Ik ervaar hoe ver plaatsen uit elkaar liggen en kan ondertussen mijn omgeving goed bekijken. Het observeren van de wereld om mij heen doe ik graag en eigenlijk non-stop. Ik spiegel hetgeen wat ik zie in mijn fotografie of, wanneer ik samen wandel, in de vragen die ik de ander stel. Het wandelen brengt mij rust en een ruimte waar ik niet afgeleid word van wat er is in en om mij heen.

Ga jij mee op weg?

Ik deel graag mijn weg met anderen om zo samen op te lopen (ook als we niet wandelen) en verhalen te delen. De verhalen van de ontmoetingen wil ik gaan verzamelen. De vorm die deze verhalen gaan krijgen is nog in de maak.

Eind januari plaatste ik dit bericht online. In het bericht vroeg ik of er mensen willen aanhaken bij mijn avontuur door mij bij hun thuis uit te nodigen voor een kopje thee, maaltijd of overnachting.  Met grote verbazing en een even grote lach zag ik 332 reacties binnen komen. Het overdonderde mij compleet dat er zoveel mensen zijn die dit gaaf vinden.

Op deze kaart kun je zien in welke plaatsen ik nog een overnachting zoek. Groene bolletjes betekent dat ik een overnachting heb gevonden en rode bolletjes dat ik nog op zoek ben. Met de kaartlegenda kun je de verschillende wandeling zichtbaar of onzichtbaar maken. Mocht je mij een kopje thee, maaltijd of overnachting willen aanbieden, kun je dit formulier invullen.

Mocht je mijn mails willen ontvangen over dit rondje Nederland, laat dan hier je naam en emailadres achter.