Week 30: Retraite

Het gevoel komt uit mijn tenen en ik word overspoeld met warmte van binnen. De warmte verspreid zich vanuit mijn buik langs mijn hart omhoog naar mijn hoofd. De warmte uit ik in een grijns van oor tot oor, een knuffel aan mezelf en een klein dansje. Wat een verschil met eerder deze week toen ik verdrietig was. Hoe is het mogelijk dat die 2 emoties zo intens aanwezig zijn in 1 week, soms zelfs in 1 dag?

Een flinke verkoudheid die begon als griep zorgde ervoor dat ik na een leuke start van de week en liefdevolle verzorging de rest van de week alleen heb doorgebracht in huis. Het kwam goed uit. Ik had het nodig om alleen te zijn. Om geen afspraken te hebben, om even helemaal naar binnen te gaan en zo goed mogelijk toe te geven aan ziek zijn.

Het terugtrekken in huis en met mezelf zijn had altijd een negatieve klank voor mij. Tot ik 3,5 maand op een yogacentrum heb gewoond waar ik het woord retraite als positief ben gaan zien. Het is prachtig om de tijd en ruimte te creëren om jezelf terug te trekken uit wat je kent, zodat je daarna weer helemaal opgeladen kan terugkeren. Dus dat is wat ik deed. Afspraken afgezegd en thuis zijn. In mijn pyjama thee drinken en slechte films kijken.

Iedere dag maak ik een foto van iets wat mij blij maakt en iedere week schrijf ik over 1 geluksmoment die week. Wil je meer lezen wat ik schrijf? Dat kan hier. Wil je mijn foto’s bekijken? Dat kan hier.

28 juli 2017 Van mezelf houden.
Hit enter to search or ESC to close