Liefde

Na het kijken van een romantische film voel ik de tranen warm en zacht over mijn wangen stromen. Ik voel de liefde die zij voor hem voelt en andersom. Ik zie dat ze om elkaar geven en dat er liefde is. De liedjes in de film raken mij en roepen vragen op.

Mijn gezicht op foto’s met jou is blij. Dat zie ik aan die glimlach en lachrimpels naast mijn ogen. Ik zie het aan jou, jij kijkt net zo. Jij zegt mij dat jij verliefd bent. Dan zou ik toch hetzelfde moeten voelen. Ik wil me graag verliefd voelen. Ik wil graag geliefd voelen.

Ik ben iemand die verschillende emoties en gevoelens echt wel kan voelen. Boosheid, verdriet, blijdschap, geluk en chagrijnig. Ik herken en voel ze allemaal. Maar verliefdheid? Ik denk niet dat ik dit gevoeld heb. Ik denk dit. Is dat juist het verkeerde? Is het dat ik denk dat ik het niet voel, maar dat ik het dus eigenlijk wel voel?

Mijn gedachten worden heus over genomen door een man. Dat is al vaker gebeurt. Elke keer als dit gebeurt ging ik er in mee. Gaf ik mezelf helemaal aan hem. En elke keer was ik aan het einde leeg en voelde ik me opgesloten. Afgesloten van mezelf en verkrampt. Is dit wat maakt dat ik het gevoel niet herken? Of herken ik het gevoel zeker wel maar ben ik bang? Ook dit heb ik al vaker gedacht. En ook al meer dan eens aan toegegeven.

Discrepantie. Het is mijn woord. Ik weet dat ik in staat ben lief te hebben, maar weet niet of ik in staat ben verliefd te zijn. Ik weet dat ik voel als ik iemand heel erg leuk vind, maar weet niet of dit liefde is. Ik weet dat liefde iets met je eigen balans doet, maar is dat dan verliefd zijn.

Als mensen praten over de liefde die zij hebben in hun leven ben ik jaloers. Dat je dingen doorstaat omdat je weet dat hij de juiste is. Dat je iemand loslaat omdat je van die persoon houdt. Dat je de halve wereld overvliegt omdat je zo graag bij iemand wil zijn.

Ik ben langzaam aan het ontdekken dat ik liefde kan geven. Door lieve en warme vriendinnen om mij heen leerde ik dat een knuffel zoveel meer kan zijn. Dat een kopje thee en chocolade enorm steunend kan zijn. Deze lieve wijze en mooie vrouwen leerde mij dat liefde geven en ontvangen makkelijk is.

Liefde geven en ontvangen van een man is een heel ander verhaal. Het voelt nooit goed. Het voelt alsof er meer zou moeten zijn. Liefde is heel eng. Het voelt alsof mijn hele wereld en gedachten zouden ontwrichten wanneer ik mee ga. Ik verlies controle over mezelf. Ik ben bang mezelf te verliezen.

Hit enter to search or ESC to close