Evelien op weg – Wandelend langs de grenzen van mijzelf en Nederland

Waar gaat mijn fotoboek over?

Lang heb ik mezelf weerhouden om mijn eigen weg te volgen. Met angst als grootste reden. Tot ik besloot mijn angst te onderzoeken. Het hoogtepunt van deze ontdekkingsreis beleefde ik in 2019. Ik maakte een wandeling van 1460 kilometer langs de grenzen van Nederland en logeerde bij onbekenden. 

Waarom ik wandel

Ik hou van wandelen. En met name van lange afstanden. Er is een specifieke magie die ik ervaar wanneer ik langer dan 4 dagen wandel. Het wandelen brengt mij rust en een ruimte. Ik ervaar hoe ver plaatsen werkelijk uit elkaar liggen en kan mijn omgeving goed bekijken. Het observeren van de wereld om mij heen doe ik graag en eigenlijk non-stop. Ik spiegel hetgeen wat ik zie in mijn fotografie of, wanneer ik samen wandel, in de vragen die ik de ander stel.

Wat ga je ontdekken in dit boek?

In dit fotoboek van 180 pagina’s vind je ruim 200 foto’s en dagboekfragmenten van deze wandeling. Het is niet zozeer een reisverslag van kilometer tot kilometer als wel een sfeerimpressie van moment tot moment waarin ik mezelf en de Nederlandse natuur ontmoet. Ik neem je mee op mijn reis en hoop je te mogen inspireren om de schoonheid te vinden die op je wacht achter de angst.

Over het fotoboek
Titel: Evelien op Weg – Langs de grenzen van mijzelf en Nederland
Cover: Soft cover
Bindwijze: Zwitsers (zodat het heel mooi plat ligt en je de foto’s goed kunt bekijken)
Vormgeving: Annemieke Rodenburg
Tekst: Evelien Buynsters & Sandra Moerland & Linda Blij
Formaat: 21 x 26 cm
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 180

In de blogs die ik maakte na de wandelingen krijg je een mooi beeld van wat voor foto’s je gaat zien in het fotoboek. Bekijk hier het Pieterpad, Grenslandpad en het Kustpad.

Cover Evelien op Weg - Wandelend langs de grenzen van mijzelf en Nederland - Rondje Nederland - Fotoboek
De cover van mijn allereerste fotoboek!
Een bladzijde uit het fotoboek Evelien op Weg - Wandelend langs de grenzen van mijzelf en Nederland
Een bladzijde uit mijn boek met 2 van de 200 foto’s
Kaartje van het Kustpad uit het boek van Evelien Buynsters - Evelien op weg - Wandelend langs de grenzen van mijzelf en Nederland
De kaartjes vertellen waar ik wandelde toen ik de foto’s maakte

Wat anderen schreven over mijn wandeling

2 april 2019 in BN De Stem vlak voor ik ging vertrekken: “Bredase Evelien Buynsters gaat 1650 kilometer door Nederland wandelen: ‘Het lijkt misschien onmogelijk, maar dat is het niet.”

28 april 2019 door Ina Holtrop over de wandeling die wij samen maakten: “Ontmoeting op het transformatiepad: Ergens fiducie in hebben.”

16 juli 2019 in de Vriendin na het wandelen van het Pieterpad: “Ik verzamel verhalen, van mezelf en anderen.”

18 juli 2019 in BN De Stem halverwege mijn wandeling: “Evelien wandelt 1650 kilometer door Nederland: ‘Deze kant van Breda is prachtig.”

Februari 2020 in Wandel.nl deelde ik mijn wandel top 5: “De favoriete wandelroutes van Evelien Buynsters.”

7 februari 2020 in NRC over waarom ik wandel en bij mensen thuis logeer : “Ik zat vast in mijn eigen hoofd. Ik durfde dingen niet.” Heb je geen account bij NRC? Ik heb de tekst in een PDF gezet die je hier kunt lezen.

Augustus 2020 in de Libelle als onderdeel van een artikel over een stevige wandeling: “Ik denk dat ik altijd een nomade zal blijven.”

Wil jij mijn verhaal ook delen? Dat mag. Heel graag zelfs. Neem contact met mij op.

 

Hit enter to search or ESC to close