Evelien’s Pannenkoekenrecept

Mijn moeder noemde mij vroeger het pannenkoekenmonster. Ik at er zo 4, 5 of 6 weg. Nog steeds doe ik dit. Al heb ik nu ook af en toe na 3 pannenkoeken al wel genoeg. Aangezien pannenkoeken bakken en eten één van mijn lievelingsactiviteiten is vond ik het tijd om mijn recept hier te delen.

Mijn favoriete pannenkoekenbeleg van het moment is suiker en verse citroensap. Laat je mij hieronder weten wat jouw favoriete beleg is?

Wat heb je nodig?
180 gr volkorenmeel
70 gr boekweitmeel
500 ml (nep)melk
3 eieren
Snuf zout, kaneel, bakpoeder
Boter om in te bakken

En nu?
1. Meng alle droge ingrediënten en voeg de helft van de melk toe. Goed roeren om alle klontjes eruit te krijgen!
2. Voeg de resterende melk en eieren toe. Roer nogmaals goed door.
3. Bakken maar!
4. Stuur mij jouw beste pannenkoek selfie 😉

Pannenkoeken op een dienblad
Pannenkoeken at ik ook op mijn reis door Europa elk moment dat ik kon. Dit was in Spanje op het yogacentrum. Klik op de foto voor een blog over deze plek.
Pannenkoeken aan tafel
Pannenkoeken eten in een oppashuis in Leiden.
Tafel gedekt voor pannenkoeken
Pannenkoeken eten bij mijn ouders in Breda.
Hit enter to search or ESC to close