Persoonlijk Portret: Cynthia

Voor het Persoonlijke Portret van Cynthia reis ik naar Sittard waar ze mij van het station komt halen. Van te voren heb ik Cynthia gevraagd waar zij met mij wilde gaan wandelen. Ze bedacht allerlei plannen, week ervan af, bedacht nieuwe plannen en kwam uiteindelijk uit op een “simpel” rondje door het Stammenderbos bij haar om de hoek.

Voor we gaan wandelen besluiten we een kopje thee te drinken. Het is een uitdaging, want we zitten naast een grote groep vrijwilligers van het ziekenhuis die vermaakt worden met live gezongen country/kerstliedjes. Mooie achtergrondmuziek voor gesprekken die de diepte in gaan. 

Cynthia vertelt dat zij haar huwelijk vier jaar geleden heeft verbroken. Na haar huwelijk volgde een nieuwe en waardevolle relatie van 2,5 jaar die voor fijne herinneringen heeft gezorgd. Hierna werd het tijd voor Cynthia om haar energie en aandacht echt op haarzelf en haar proces te richten. Ze ging cursussen en workshops volgen die haar op persoonlijk en spiritueel vlak hielpen ontwikkelen. Hierdoor ging Cynthia steeds meer haar eigen signalen oppikken, maar ook de signalen die haar naar de juiste keuzes begeleiden. “Zo ben ik ook bij jou terecht gekomen! Voor mij is nu een tijd aangebroken om wat ik heb geleerd te integreren voor ik weer stappen ga zetten.”

In onze gesprekken kletsen Cynthia en ik door en door. We inspireren en enthousiasmeren elkaar met elk verhaal weer een nieuw verhaal te vertellen. Eerder in de ontmoeting noemde Cynthia dat aldoor praten een patroon is waar ze zich nu bewust van is en hoopt te gaan veranderen. 

Het is bijzonder om de verbinding te voelen wanneer je allebei open in de ontmoeting stapt. Tijdens de autorit terug naar het station zeggen we allebei: “Ik ben moe van al dat gepraat, maar ik kon niet anders. Het moest allemaal besproken worden.” 

Wil je een mooie foto van jezelf, maar vind je dit eng of sta jij nooit mooi op foto’s? Sta jij op een belangrijk kruispunt in jouw leven en weet je even niet goed meer welke kant je op moet? Of lijkt het je gewoon ontzettend leuk om jezelf op dit punt in jouw leven vast te laten leggen als herinnering voor later? Lees dan hier verder over het Persoonlijk Portret.

Hit enter to search or ESC to close