Persoonlijk Portret: Diana

“Het is een lang verhaal, maar ik ben er al en zit een kopje thee te drinken.” “Gelukkig hebben we tijdens het wandelen genoeg tijd om het hierover te hebben.” Diana bleek zo goed voorbereid te zijn op onze ontmoetingen dat zij een half uur vroeger op het station in Amersfoort was dan dat zij gepland had. 

Vanaf het station wandelen we via parkjes en langs de dierentuin het bos in richting de Soesterduinen. Diana heeft zich al vaker voorgenomen om te gaan wandelen, maar elke keer kwam het er maar niet van. “Wandelen is een hele fijne onderbreking van continu in mijn hoofd zitten, ontdek ik nu.” Wandelen in de natuur geeft rust en ruimte en creëert hiermee afstand. En afstand is soms nodig om te bepalen welke kant je op wil gaan. 

De laatste twee jaren hebben voor Diana hele duidelijke thema’s gehad. 2018 stond volop in het teken van loslaten. Ze verbrak haar relatie, voor wie ze van Groningen naar Deventer verhuisde, en ging weer op haar zelf wonen. Voor 2019 kwam het thema zelfliefde heel duidelijk naar voren, al na een paar weken. “In 2019 heb ik vol aandacht voor mezelf geleefd. Het thema van 2020 weet ik nog niet, maar ik hou mijn ogen en oren open voor de signalen.” 

Na even opwarmen met warme chocomel wandelen we verder. Het is droog! Dat is het nog niet veel geweest. We stoppen op een mooi plekje waar we het portret maken. Diana bekijkt de foto’s en vraagt mij of ik ook een stoere foto van haar kan maken. Ze gaat staan, maar de foto werkt niet. Ik vraag wat maakt dat ze stoer op de foto wil. “Ik heb vaak het gevoel dat mensen alleen maar een lief meisje zien. Mensen kijken soms letterlijk en figuurlijk over mij heen.” 

Stoer, en sexy ontdekken Diana en ik later, is iets wat we willen zijn en denken dat we dit kunnen bereiken door ons op een bepaalde manier te gedragen. Voor Diana en mij zijn stoere mensen degenen die kiezen voor wat zij willen. Hiervoor is zelfkennis en dichtbij jezelf blijven belangrijk. En wanneer ik dan de ervaringen van Diana hoor waarin zij op een fijngevoelige manier de grenzen van haar comfortzone op haar tempo ontdekt en verlegd. Dan vind ik haar stoer. En onwijs lief en zorgzaam. 

Wil je een mooie foto van jezelf, maar vind je dit eng of sta jij nooit mooi op foto’s? Sta jij op een belangrijk kruispunt in jouw leven en weet je even niet goed meer welke kant je op moet? Of lijkt het je gewoon ontzettend leuk om jezelf op dit punt in jouw leven vast te laten leggen als herinnering voor later? Lees dan hier verder over het Persoonlijk Portret.

Hit enter to search or ESC to close