Persoonlijk Portret: Niels

“Wil je dat ik daar ga zitten? Dat kan hoor.” “Wil je dit kronkelige ietwat modderige paadje in met al die dennenappels. Geen probleem!” Het is bijna alsof Niels niet in een rolstoel zit. Niets lijkt onmogelijk voor deze man.

Op vakantie werd Niels ooit eens door het mooiste meisje de hele week meegenomen op haar rug. Of die keer dat hij tijdens Breda Live voor hij het wist, opgetild werd en ging crowdsurfen. Met rolstoel. “Ik heb niet het slechtste uitzicht. De mensen om mij heen kan ik herkennen aan hun billen.” Niels is een positieve man die enthousiast en intens geniet van het leven. ‘Pluk de dag’ is zijn mantra. Niet geheel onverwacht.

Het positief zijn heeft hij gaandeweg geleerd. Het leven met een beperking brengt hobbels met zich mee. Een onderwerp wat Niels erg raakt is het afgekeurd worden. Door het UWV en de maatschappij. Je bent niet volledig. Incompleet. Je wordt als waardeloos bestempeld en valt al snel buiten de “normale” maatschappij. “Het duurt niet lang voor je jezelf af gaat keuren. Ik vraag me sterk af, hoeveel mensen echt niet mee willen doen met de maatschappij.”

Na de afronding van zijn opleiding tot basispsycholoog, ging Niels verder met een master. Deze master sloot niet aan op de interesses van Niels en hij besloot te stoppen. Niels besluit begin 2020 zijn eigen praktijk te starten, Coach op Wielen. In zijn praktijk wil hij mensen met een chronische beperking op speelse wijze bewust maken van hun lichaam. Dit kan door naar buiten te gaan of naar evenementen te gaan waar zij niet snel komen. “Hoe mooi zou het zijn wanneer mensen met en zonder chronische beperking samen een knuffelworkshop volgen en ontdekken dat ze dezelfde onzekerheden hebben.”

De missie van Niels is om mensen met een chronische beperking weer van hun lichaam te leren houden. En van zichzelf.

Volg Niels via Facebook of Instagram.

Wil je een mooie foto van jezelf, maar vind je dit eng of sta jij nooit mooi op foto’s? Sta jij op een belangrijk kruispunt in jouw leven en weet je even niet goed meer welke kant je op moet? Of lijkt het je gewoon ontzettend leuk om jezelf op dit punt in jouw leven vast te laten leggen als herinnering voor later? Lees dan hier verder over het Persoonlijk Portret.

Hit enter to search or ESC to close