Persoonlijk Portret: Roel

Het bos om ons heen is pas een paar jaren oud. Sommige bomen komen net boven onze hoofden uit. “Dit waren vroeger gewoon weilanden waar ze nu een bos op hebben gemaakt. De boeren waren hier niet blij mee.” Het Bentwoud ligt vlakbij Hazerswoude waar Roel is opgegroeid. “Het leek me mooi om juist hier foto’s te maken, omdat dit is waar ik vandaan kom.”

“Nu sta ik op het punt om een nieuw hoofdstuk van mijn leven in te gaan.” Roel start in februari met een nieuwe opleiding in Utrecht. Hij zal Delft en alles waar dit voor staat gaan achterlaten om een nieuwe start te maken. “Ik ben er helemaal klaar voor, om het hoofdstuk in mijn leven af te sluiten waar ik dingen heb gedaan die ik niet perse leuk vond.” 

In de periode dat Roel in Delft heeft gewoond, is hij 4 jaar verslaafd geweest aan speed. Voor Roel was dit een manier om zichzelf zeker te voelen en zijn eenzaamheid niet te voelen. “Ik hou eigenlijk helemaal niet zo van feestjes, maar van alleen thuis zijn word ik helemaal niet blij. Dus koos ik ervoor om drugs te gebruiken op een feestje en dan had ik het leuk.” Het gebruik op feestjes ging langzaam over in continu gebruiken. In de kater van de speed, wanneer hij dacht nuchter te zijn, ervaarde Roel zichzelf en de wereld als onprettig. Om dit gevoel weg te halen, gebruikte hij weer. 

Roel heeft geprobeerd eerder te stoppen. De invloed van zijn vrienden en vriendin die ook gebruikten, maakte dat hem dit niet eerder lukte. De relatie met zijn vriendin eindigde en dat was het moment dat Roel besloot om te stoppen. “Ik voelde me toen toch al ellendig en dan kon dit er ook nog wel bij.” Dit is nu 1.5 jaar geleden. Roel gebruikt nog steeds drugs, maar denkt er nu meer bij na en plant zijn gebruik. “Ik weet dat ik dan de dag erna een kater heb en hou hier rekening mee.” 

Binnenkort hoopt Roel naar Utrecht te kunnen verhuizen en hier een nieuw netwerk op te bouwen passend bij de nieuwe versie van zichzelf. “In Delft heb ik kunnen ontdekken en experimenteren met wat ik allemaal zou willen en kunnen zijn en Utrecht voelt als de plek waar ik ga zijn wie ik echt ben.”

Wil je een mooie foto van jezelf, maar vind je dit eng of sta jij nooit mooi op foto’s? Sta jij op een belangrijk kruispunt in jouw leven en weet je even niet goed meer welke kant je op moet? Of lijkt het je gewoon ontzettend leuk om jezelf op dit punt in jouw leven vast te laten leggen als herinnering voor later? Lees dan hier verder over het Persoonlijk Portret.

Hit enter to search or ESC to close