Persoonlijk Portret: Sarie

Sarie is een wild soul. Bij het zien van een zacht zandpad trekt zij haar schoenen uit om op blote voeten verder te gaan. Met haar camera draait zij in het rond en verzucht de schoonheid van kronkelende takken en schapenwolkjes in de blauwe lucht. Haar ogen zien de kleinste details: “Zie je deze hele rode kever, Evelien?”

Onze eerste ontmoeting

Ik ontmoette Sarie in 2018 in een Brabants bos. In die eerste ontmoeting ontdekten we al snel dat we allebei een hart met een hang naar avontuur en een liefde voor bossen hebben. Na de ontmoeting trok Sarie in een camper Europa in met haar partner en drie katten. Zij gingen op een zoektocht naar de perfecte plek om hun droom eco-huis te gaan bouwen. Ze ontdekten een stuk land in Frankrijk en kochten het. Ze zijn nu de eigenaren van een groen leeg canvas waar zij hun droomhuis kunnen gaan bouwen. 

Sinds een jaar wonen Sarie en Bas weer in een studio in Warmond met hun drie katten. “Het is echt zoveel ruimer en luxer dan de camper.” En omdat ze nu niet meer zoveel buiten leven hebben ze buiten naar binnen gehaald. Een grote poster van een boom op de muur en overal planten. Voor de drie katten heeft Bas stukken boom aan de muur gehangen om te spelen en meer ruimte te creëren. Ze wonen klein en goedkoop, omdat elke cent die zij verdienen naar het verwezenlijken van hun droom eco-huis gaat. 

Wild Journey Souljournal

Als vormgeefster heeft Sarie het heerlijk druk met het maken van logo’s, boekomslagen en banners. “Het is leuk om te doen, maar het is niet waar mijn hart het meest blij van wordt.” In de laatste maanden heeft Sarie onderzocht waar haar hart wel echt blij van wordt en daar vanuit ontstond: het Wild Journey Souljournal. “Het journal maak ik vooral voor mezelf. Voor mijn eigen focus per seizoen, vertraging aanbreng in mijn leven en mij bewust blijf verbinden met de natuur. En dat ik er dan ook een ander blij mee maak, maakt het nog leuker.” 

Onderdeel van deze reis voor Sarie is ook het laten vastleggen van zichzelf. Samen gaan wij elk seizoen op avontuur in de natuur en nemen we de tijd om te reflecteren en vooruit te kijken. Onze lente-ontmoeting is in Meyendel waar de prachtige Meidoorn volop in bloei staat. “Ik wil simpelweg van het leven genieten. Elke dag en elk seizoen.” De zon maakt het uitnodigend om zittend te genieten van de zon terwijl wij de grote en kleine onderwerpen van het leven bespreken. 

Kiezen voor vrijheid

“Ik kan mij het exacte moment nog herinneren dat ik mij realiseerde dat ik altijd de keuze heb om gelukkig te zijn en mezelf een leuk mens te vinden. Er was een sloot waar ik op een dag een vrouw in zag zwemmen. Haar slippers lagen verderop in de modder waar zij het water ingegaan was. Ik bedacht mij hoe leuk ik het vond dat zij dit gewoon deed. Dat wilde ik ook doen.” Sarie en ik kwamen al snel tot de conclusie dat we altijd een keuze hebben hoe we ons leven ervaren. We kunnen ervoor kiezen om onszelf leuk te vinden, of iemand te worden die we leuk vinden, en we kunnen kiezen voor hoe we vrijheid in ons leven bouwen. “De volgende dag zwom ik in de sloot.” 

De lente-editie van het journal heeft het thema ‘To rise’ gekregen van Sarie. Hierover schrijft Sarie zelf op Facebook: “Ik stijg niet om los te komen of vrij te breken. I am rising to see how big the miracle is that is ‘me’. Hoe groots, hoe mooi, hoe vervuld het leven is in al haar eenvoud. Elke dag en iedere minuut opnieuw.” 


Ben je nieuwsgierig geworden naar het Wild Journey Souljournal? Lees er hier meer over. Hier lees je ook meer over de samenwerking tussen mij en Sarie. Wanneer jij jouw reis door het leven in het journal gaat vastleggen, ontvang je namelijk ook een fijne kortingsbon voor een reflectiemoment met mij en portretfoto in de natuur.

Volg Sarie en haar Wild Journey op Instagram en Facebook.

Wil je een mooie foto van jezelf, maar vind je dit eng of sta jij nooit mooi op foto’s? Sta jij op een belangrijk kruispunt in jouw leven en weet je even niet goed meer welke kant je op moet? Of lijkt het je gewoon ontzettend leuk om jezelf op dit punt in jouw leven vast te laten leggen als herinnering voor later? Lees dan hier verder over het Persoonlijk Portret.

Hit enter to search or ESC to close