Persoonlijk Portret: Simone Sinjorgo

De duinen en het bos bij de Giersbergen geven Simone een speciaal gevoel. Zij wandelt hier met haar klanten altijd wel een keer en nu wandelen wij hier samen. We wandelen in cirkels door het bos en weten knap de duinen te omzeilen. “Ik wil graag in de open ruimte staan, maar blijf in mijn veilige bos hangen.” 

Anderhalf jaar geleden had Simone haar therapiepraktijk voor vrouwen met een burn-out opgebouwd zoals zij het wilde. Ze was tevreden met deze doelgroep en hoe haar praktijk was geworden. Op moederdag plaatste Simone een brief aan haar ongeboren zoon, Max, op Facebook. Simone werd benaderd door de lokale televisie omroep en na het interview zei de presentatrice: “Jij hebt hier iets te pakken, een boodschap te vertellen en ik weet zeker dat jij heel veel mensen kan helpen met de pijn van ongewenste kinderloosheid.”

Het is nogal een beslissing om op basis van deze reactie haar praktijk om te gooien, maar toch heeft Simone dit na twee weken gedaan. Haar intuïtie vertelde haar duidelijk dat dit het juiste pad was voor haar.

Simone heeft altijd een duidelijke kinderwens gehad, trouwde een man en hoopte zwanger te worden. Het lukte niet.  Na onderzoeken bleek Simone een flinke misvorming in haar baarmoeder te hebben en  was haar ex-man verminderd vruchtbaar. Vanzelf zwanger worden ging niet lukken en belandden ze in het medische circuit. Het niet vanzelf zwanger worden was een enorme teleurstelling voor Simone en heeft voor altijd een impact op haar leven en lijf gemaakt. 

“Wanneer je niet vanzelf zwanger wordt en vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaat, verplaatst het liefdesnest zich naar het ziekenhuis en laboratorium. Als vrouw wordt je lichaam continu onderzocht en geef je jezelf letterlijk bloot aan vele behandelaars. De impact hiervan is groot. Niet alleen de behandelingen, maar ook de constante onzekerheid geven veel spierspanning en stress. De vraag: Gaat het ons ooit lukken? heeft invloed op je lichaam en gevoelens, maar ook op je relatie, zingeving en toekomstbeeld.” 

Simone staat op het punt, om net als wij uiteindelijk tijdens onze wandeling, de open ruimte te vinden en haarzelf stevig neer te zetten met haar boodschap. In haar therapiepraktijk De Diamant begeleidt Simone stellen met hun onvervulde kinderwens en schrijft zij momenteel een boek. Hierin vertelt Simone haar verhaal en geeft zelfzorg tips voor iedereen met een onvervulde kinderwens. Volgend jaar start Simone met trainen en bewust maken van kraamverzorgende en verloskundigen over de verborgen (lichamelijke) impact van vruchtbaarheidsbehandelingen en miskramen bij vrouwen die na lange tijd uiteindelijk toch een kindje krijgen.

Wil je een mooie foto van jezelf, maar vind je dit eng of sta jij nooit mooi op foto’s? Sta jij op een belangrijk kruispunt in jouw leven en weet je even niet goed meer welke kant je op moet? Of lijkt het je gewoon ontzettend leuk om jezelf op dit punt in jouw leven vast te laten leggen als herinnering voor later? Lees dan hier verder over het Persoonlijk Portret.

Hit enter to search or ESC to close