Mijn rondje wandelend door Nederland

Het begin

In 2019 wandelde ik een rondje Nederland. In 1640 kilometer volgde ik het Pieterpad (van Pieterburen naar Maastricht), het Grenslandpad (van Roermond naar Sluis) en het Kustpad (van Sluis naar Pieterburen). De wandeling verdeelde ik in drie losse onderdelen en ik deed er ongeveer drie maanden over om het rondje compleet te maken.

Eind januari 2019 plaatste ik een bericht online met het kaartje hiernaast. In het bericht vroeg ik bij wie ik zou mogen komen logeren tijdens de wandeling en of er mensen waren die een stukje wilde mee wandelen. Met grote verbazing en een grotere lach zag ik ruim 300 reacties binnen komen. Ik kon op weg.

Waarom ik wandel?

Ik hou van wandelen. En met name van lange afstanden. Er is een specifieke magie die ik ervaar wanneer ik langer dan 4 dagen wandel. Het wandelen brengt mij rust en een ruimte. Ik ervaar hoe ver plaatsen werkelijk uit elkaar liggen en kan mijn omgeving goed bekijken. Het observeren van de wereld om mij heen doe ik graag en eigenlijk non-stop. Ik spiegel hetgeen wat ik zie in mijn fotografie of, wanneer ik samen wandel, in de vragen die ik de ander stel.

Jij kan mee op weg

Op mijn rondje Nederland nam ik in mijn rugzak naast kleding en een lunchpakket ook mijn camera mee. Hiermee legde ik vast wat ik onderweg tegen kwam. De mensen die ik ontmoette, de verschillende fases van een eikeltje, de eindeloze wandelpaden, een toetjesbankje, de ruimte in Nederland en de rust die ik ervaar door het wandelen.

De ervaring van het wandelen van een lange afstandswandeling ga ik met je delen. In een boek, waarmee ik op dit moment druk bezig ben om dit waar te maken. Om je alvast een idee te geven kun je mijn blogs bekijken die ik maakte van elke wandeling. Bekijk hier het Pieterpad, Grenslandpad en het Kustpad.

Om het boek vorm te geven en te laten drukken ben ik een crowdfunding gestart. Doneer nu en help mij het mogelijk te maken dat dit fotoboek er komt.

Evelien fotografeert zichzelf in een verkeersspiegel tijdens haar wandelende rondje Nederland - Evelien op weg
Maaltijd in het gras tijdens het wandelende rondje Nederland van Evelien Buynsters - Evelien op weg
Schaapjes op een dijk tijdens het rondje Nederland van Evelien Buynsters - Evelien op weg

Wat anderen schreven over mijn wandeling

2 april 2019 in BN De Stem vlak voor ik ging vertrekken: “Bredase Evelien Buynsters gaat 1650 kilometer door Nederland wandelen: ‘Het lijkt misschien onmogelijk, maar dat is het niet.”

28 april 2019 door Ina Holtrop over de wandeling die wij samen maakten: “Ontmoeting op het transformatiepad: Ergens fiducie in hebben.”

16 juli 2019 in de Vriendin na het wandelen van het Pieterpad: “Ik verzamel verhalen, van mezelf en anderen.”

18 juli 2019 in BN De Stem halverwege mijn wandeling: “Evelien wandelt 1650 kilometer door Nederland: ‘Deze kant van Breda is prachtig.”

Februari 2020 in Wandel.nl deelde ik mijn wandel top 5: “De favoriete wandelroutes van Evelien Buynsters.”

7 februari 2020 in NRC over waarom ik wandel en bij mensen thuis logeer : “Ik zat vast in mijn eigen hoofd. Ik durfde dingen niet.” Heb je geen account bij NRC? Ik heb de tekst in een PDF gezet die je hier kunt lezen.

Augustus 2020 in de Libelle als onderdeel van een artikel over een stevige wandeling: “Ik denk dat ik altijd een nomade zal blijven.”

Wil jij mijn verhaal ook delen? Dat mag. Heel graag zelfs. Neem contact met mij op.

 

Hit enter to search or ESC to close